Hjem » Prosjekt » Restaurering av Oslo Domkirke

Produkter

 
 
Stillaspakker

Velg blandt våre stillaspakker

Les mere »

 

Løsninger

Fordeler og muligheter med HAKI

Vis alle »

 

Restaurering av Oslo Domkirke

Original HAKI stillas innkledd med HAKITEC ble løsningen...

På veggene av tårnet har de brukt HAKITEC lik det øvrige, og på den øvre delen har de brukt HAKI Trac med kedar-duk både på vegger og tak.

 

Toppen av spiret er 63 m, så total høyde stillas er ca 65 m!

 

Samtidig har de på siden av tårnet montert HAKI`s nye person- og vareheis, HAKI 9P, opp til 59 m høyde.  Derfra og opp til toppen bruker de HAKI`s UTV-trapper i aluminium.

 

Knut Skutle AS Entreprenørforretning skal på vegne av KFIO (Kirkelig fellesråd i Oslo) reparere og restaurere Oslo Domkirke.

 

Om prosjektet forteller entreprenøren:
Entreprisen er organisert som en generalentreprise. Det er påpekt omfattende skader på bl.a. fasader, tak, vinduer og dører. Skutle vil i hovedsak utbedre murverk i fasader, reparasjon av råteskader i tak og omlegging av taktekning. Det er også påvist mangelfull brannsikkerhet. I den forbindelse skal nytt vanntåkeanlegg installeres, samt at eksisterende sprinkleranlegg skal oppgraderes.

 

Det vil også bli utført omfattende restaureringsarbeidet på Domkirkens vinduer og dører. Byggetiden til Skutle er på to år så langt...

 

Med tanke på den lange byggetiden bestemte vi oss for å kjøpe stillas fra HAKI. Stillas er satt opp rundt mesteparten av kirken allerede, og vi skal også bygge stillas rundt selve tårnet. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra byggherre på det flunkende nye stillaset.

 

Vi bestemte oss i tillegg for å kjøpe tak til Domkirken gjennom HAKI. Dette er nå midlertidig montert over store deler av kirken. Dette er til stor hjelp for oss, da vi skal utføre jobb på forskjellige skip av kirken parallelt. Det er veldig omfattende blikkenslager og tømrerarbeid på taket, da både blikk og takstein skal restaureres. Det er også registrert store råteskader på treverket i takkonstruksjonen.

 

Med stillas og tak fra HAKI på plass, kan vi nå til enhver tid, uansett årstid, utføre den jobben vi skal.

Om HAKI

» Om HAKI
» HAKI´s Verdier
» Hvorfor HAKI?
» Kjenn igjen Piratene

Stillas

» HAKI Universal
» HAKI Ram
» HAKI spirens historie

Inndekking

» HAKITEC 750
» HAKI Trak
» HAKITEC 450
Hjem  |  Produkter  |  Prosjekt  |  Aktuelt  |  Last ned  |  Kontakt  |  Om HAKI  |  Mine sider  |  Sideoversikt

HAKI i Norge

HAKI AS
Postboks 444
N-3002 Drammen

Norge

Tel +47 32 22 76 00
Fax +47 32 22 76 76
info@haki.no