Hjem » Prosjekt » Unik vær-inndekking på Gotland i Sverige

Produkter

 
 
Stillaspakker

Velg blandt våre stillaspakker

Les mere »

 

Løsninger

Fordeler og muligheter med HAKI

Vis alle »

 

Unik vær-inndekking på Gotland i Sverige

For å klare den store spennvidden har HAKIs konstruktører tatt frem nye effektive og sikre løsninger.


Når Gotlands kommune gjennomfører sitt nest største byggeprosjekt gjennom tidene står XERVONs lager og montører fra Örebro for en av Sveriges største inndekkinger - ett 4 000 kvadratmeter stort tak system fra HAKI over det som skal bli Wisby-gymnasets helt nye bygning, Sävehuset.

Se XERVONs video.

Se XERVONs video fra monteringen.

Det er ikke alene størrelsen som gjør HAKI-taket som nå monteres over Sävehuset unikt. I stedet for, som vanlig brukt, med å feste stillasets konstruksjon i bygget så forankres stillasene rundt huset i spesial støpte betongbjelker i bakken. På det viset står både HAKI-taket og stillasene stabilt uten å være forankret til bygningen. Spennvidden på HAKI-taket er 44,5 meter og drøyt 64 meter av husets lengde kommer til å være under tak til sommeren. Den totale høyden til mønet er ca. 20 meter samt at konstruksjonen er selvbærende med doble sammenkoblede takstoler, dvs. helt uten senter støtte. HAKI-taket bygges seksjonsvis, med ca. 10 meter av gangen, og de rullbare takseksjonene sammenkobles i en såkalt CAPs-løsning for å holde tett. På den måten klargjøres det for en effektiv rivning samt nybygging av yttervegger og tak helt beskyttet fra vær og vind.

- I samarbeide med XERVON tar vi oss av noen av Sveriges mest utfordrende inndekkinger. Til dette kreves det dyktige konstruktører, riktig materiell, dyktige montører og et nært samarbeide. Med vårt felles arbeide til løsninger bidrar vi til effektive og sikre arbeidsplasser, sier Teknisk Support på HAKI.

Selve ombyggingen av Sävehuset utføres av NCC/Nybergs Entreprisen og totalbudsjettet for prosjektet berammes til 275 millioner kroner. Prosjektet startet for XERVONs åtte montører i mai 2015 og vil pågå til februar 2016 da det nye byggets vegger og tak skal være på plass. Det nye gymnas bygget skal stå ferdig i 2017.

- For XERVONs del er det her ytterligere et prestisjeprosjekt sammen med HAKI på oppdrag av NCC. I vinter bidro vi med samtlige stillaser og en stor inndekking for å muliggjøre renoveringen av Örebro konserthus. I prosjekt Sävehuset brukes det en helt annen konstruksjon for å sikre inndekkingen og ta opp de krefter som oppstår. I begge tilfellene handler det allikevel om riktig så store og helt unike oppdrag for XERVONs dyktige montører, sier Jens Sjöberg, VD for XERVON i Sverige.

Om HAKI

» Om HAKI
» HAKI´s Verdier
» Hvorfor HAKI?
» Kjenn igjen Piratene

Stillas

» HAKI Universal
» HAKI Ram
» HAKI spirens historie

Inndekking

» HAKITEC 750
» HAKI Trak
» HAKITEC 450
Hjem  |  Produkter  |  Prosjekt  |  Aktuelt  |  Last ned  |  Kontakt  |  Om HAKI  |  Mine sider  |  Sideoversikt

HAKI i Norge

HAKI AS
Postboks 444
N-3002 Drammen

Norge

Tel +47 32 22 76 00
Fax +47 32 22 76 76
info@haki.no